25-11-2016

Wedstrijdverslag Peelermarke Dames 1 Recreatie - WIK

23-11-2016: Hoeraaaaaaaa, het is weer zover; game night! Om 21.30 uur moeten we klaar zijn voor de strijd, dus gaan we eerst om 20.15 uur trainen...

tenminste, bijna iedereen. Hil is weer back from the states en probeert ook hier The Boss te spelen, wat natuurlijk niet lukt. We beginnen enigszins emotioneel; trainert Niels heeft ons de schrik van ons leven bezorgd: hij STOPT aan het eind van dit jaar. Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!! Jawel, zegt Niels, ’t is nie anders nie, lijf en gezinnetje zijn ook erg belangrijk (maar toch niet zo belangrijk als wij Niels... toch?!) dus. Niels heeft een grote doos mee, en geeft elk Peelermarkemeisje een schattig stopflesje met hartjes erin... lief!!! Een meisje (nou ja, in gedachten, in het werkelijke leven gewoon een wat oudere vrouw) heeft in haar stopflesje een gebroken hartje... tsja... wat een trainer al niet met je doet!! Maar affijn, we beginnen toch de training, vlinderen zegt Niels en Edze vindt ons ook vlinderachtig, dus ok dan.

Ineens verschijnt DE tegenstander... huh?! Veel te vroeg ja! Nee hoor, zeggen de WIKkies, om 21.00 uur spelen. En we willen ook wel zo beginnen dan, want sommige van ons moeten vanavond nog werken. Ow... Eh... Niels, onze toppert, regelt 't onmiddellijk: D2 kan nu wel ophoepelen en dan fluit ik eerst wel ff totdat de officiële scheids er is, dan kunnen we toch op tijd beginnen. GE-WEL-DIG; waarom oh waarom ga jij dan toch van ons heen?! Niels hijst het slanke lijf op de stoel en we kunnen! Ach kijk, daar komt de officiële scheids ook al binnen... gauw uitgelegd wat er aan de hand is en Niels daalt af en Wiebe stijgt op. STARTEN MAAR. O ja, nog ff zeggen dat Fiena ons coacht, want last van hielspoor die geen hielspoor was maar achillespeesontsteking, mag ook hoor Fien en dus auw aan de voetjes en niet spelen. Maar wel coachen, gelukkig! En ook nog de verslaglegging, topper!

Fiena zegt: We beginnen goed, maar moeten goed op de hoeken letten (Fien bedoelt denk ik niet te veel naar binnen trekken he?). Dit geldt ook voor de tegenpartij (hahaaaaaaaaaaaaa); in de hoeken liggen de punten. Mooie smash van Marian en een hele mooie bal van Josien. Top! We staan voor met 13-11. Een hele mooie lange rally; jammer dat het punt aan de andere kant valt. Even een time-out... het wordt wat rommelig en we zijn te lief voor de tegenstander. Eindstand: 17-25.

Nieuwe set, nieuwe kansen. Dames, laat zien dat we het kunnen! Anneke klapt de bal mooi over het net! Zo moet het! De tegenpartij vraagt een time-out aan, de paniek slaat toe... Hahahaha! Deze set is voor ons: 25-20.

De vechtlust is terug! Pam maakt weer een hele mooie redding. Alerter en sneller deze set. Een heel mooi blok van Mirjam en Marian, yeah! Ga zo door dames, op naar de overwinning! Eindstand: 25-20.

Hoera, we winnen dus met 2-1. Wel jammer van het akkefietje met opmerking van de tegenpartij en de reactie van de scheids, maar gelukkig is dat na afloop uitgesproken en afgedaan. Sportieve meiden, die van WIK! In de kantine doen we een drankje en mijmeren over hoe leuk het was met Niels... en Edze... en straks hoeven we alleen nog maar naar Edze te luisteren. Dat kunnen we heus! Arme Edze... onze dappere dodo voorop in de strijd tegen ouderdom en eigenwijsheid. Gelukkig komt dat in ons team niet voor, als je daar last van hebt moet je naar D2...

Ik verheug me nu al op de volgende training!

Hoofdsponsoren Peelermarke